Share:
Notifications
Clear all

Covid - 19 Ce se stie despre acest virus si ce putem face


Electricity
(@electricity)
Membru eminent Registered
Data:: acum 10 luni
Postari: 20
Topic starter  

Ce se stie pana acum despre Covid -19 este ca : 

Principalul mod de transmitere este de la o persoană la alta prin intermediul secrețiilor, eliminate de către persoanele infectate prin expirație atunci când strănută, vorbesc sau tușesc. In urma contactarii COVID 19 pot aparea urmatoarele cazuri : 

1. Asimptomatici

2. Forme usoare si moderate

3. Forme severe care duc la pneumonie (pneumonita mai degraba decat pneumonie) 

4. Forme critice care necesita asistenta medicala de urgenta 

Este destul de greu de facut diferenta intre simptomele unei raceli, gripe, etc, si COVID 19 luand in considerare simptomele asemanatoare , dar din fericire exista teste Covid 19.

https://medplaza.ro/teste-diagnostic/525948-test-rapid-saliva-antigen-covid-19-realy-tech.html

Cele mai accesibile teste sunt cele rapide care sunt relevante din punctul meu de vedere.

Pana la testare oamenii care au orice fel de simptome trebuie sa stea izolati (nu se stie daca au sau nu virusul ) si sa nu intre in contact cu alti oameni cu gandul ca poate fi doar o banala raceala.

Vaccinarea este o solutie oferita in acest moment, alta solutie accesibila la momentul actual nu exista.

Suntem cu totii diferiti si sistemul nostru imunitar poate reactiona diferit la contactarea unor virusi sau bacterii in general si de aceea nu m-as grabi sa spun ca virusul afecteaza in special o anumita categorie de varsta sau preponderent barbati, femei, copii.

Toata lumea ar trebui sa accepte purtarea mastii de protectie pana depasim momentul.

Pentru inceput inainte de a lansa afirmatii ar trebui ca toti oamenii sa se documenteze "putin" despre corpul uman si definitiile sale si cum functioneaza, un fel de stiati ca :  microbiomul uman contine peste 1000 de miliarde de bacterii localizate doar in intestin si peste 140.000 virusi.

Genetica umana stiati ca : om = 23 cromozomi dublii ( sau 46 cromozomi )  si tot asa pana cand se ajunge la sistemul imunitar si procesele bio chimice la nivel celular ( schimburi ionice ) apoi se merge mai departe si se ajunge si la :

ACE2 , o enzimă cheie, din spatele modului în care virusul pătrunde în celule. ACE2 se găseşte în inimă, rinichi, în ţesuturile care căptuşesc vasele de sânge si in alte organe ale corpului......

 

.....si tot asa....

 

Ideea este ca fiecare se poate documenta  singur ( folosind pentru inceput wikipedia, exclus facebook :)) fara sa preia ce a spus doctor X care e cel mai destept de pe pamant, ( sa nu uitam ca doctorii  utilizeaza o tehnologie care nu a fost creata de ei si de multe ori nu ii inteleg principiul de functionare.....) a zis preotul Y, sau "vedeta" Z care are peste 1 milion de fani pe facebook si doreste sa devina profeta natiunii .

O sursa general acceptata de informare  in mediul online este WIKIPEDIA ce poate reprezenta primul pas pentru informare pentru oricine si acopera destul de multe domenii.

 

Teoriile cospiratiei cu masca de protectie, masca ce contine antene de emisie receptie sau cum ca in acea masca de protectie se afla nano tehnologie sau cum ca vaccinul contine dispozitive de localizare si stocare informatii sunt total necunoscute stiintei actuale ( fizica, genetica, nano-biotehnologie, medicina, etc. ) rugam pe cei care le sustin sa ne explice principiul acestora de functionare......

Mai exista si teoria cum ca se doreste imputinarea populatiei planetei. Statistica o contrazice, cu toate decesele cauzate de diferiti factori, populatia planetei continua sa creasca anual semnificativ. Stiati ca cel mai mare "pradator " al omului din toate timpurile este tantarul ? ( din 108 miliarde de oameni care au trait pe aceasta planeta 52 de miliarde au pierit datorita tantarilor ) sau poate este un nano tantar proiectat acum 200.000 de ani de laboratoarele arhaice Homo heidelbergensis......

O alta teorie lansata este aceea ca, COVID 19 nu exista, sa inteleg ca in acest caz nu exista nici parazitul malariei ci nici alti agenti patogeni ?

 

" Expertii " care sustin ca stiu totul despre infectarea cu tulpinile virusului covid 19 ar trebui sa stie si mecansimul de replicare al virusului. Oare il cunosc .....?

 

Cand cineva incearca sa faca pe "profetul" ar trebui intrebat : ok, dar care este definitia unui virus .....o cunosti......? 

 

Daca raspunsul nu vine rapid  : " Un virus este un agent patogen inframicrobian, invizibil la microscopul optic, care nu are capacitatea de autoreproducere, ci este multiplicat de celula parazitată,  virusurile provoacă diverse boli infecțioase numite viroze " e clar ca nu are rost sa ii ascultati "profetiile" 

 

Legat de teoriile conspiratiei :  Chiar credeti ca tehnologia actuala a ajuns atat de departe ? 

 

Este bine sa eliminam din scoli fizica, biologia, chimia, matematica si sa lasam doar religia ?

 

CONCLUZIE : 

 Daca aveti simptome ( raceala, gripa, covid 19, etc. )  oricat de neinsemnate ar parea pentru voi ar trebui sa va izolati pana la efectuarea unui test COVID 19 cu un rezutat negativ (nu e in regula sa intrati in contact cu alte persoane nici daca aveti gripa )  purtati masca,  si nu uitati ca exista o solutie de moment -  vaccinarea, folositi surse oficiale de informare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest subiect a fost modificat acum 9 luni 9 ori de Electricity

Quote
Share: