Share:
Notifications
Clear all

Metmorfina. Poate metmorfina, amana procesul de imbatranire ?


Electricity
(@electricity)
Membru eminent Registered
Data:: acum 10 luni
Postari: 20
Topic starter  

Metmorfina este un medicament folosit pentru diabetul de tip 2 ( un medicament antidiabetic )

Cercetătorii cred că tratamentul, numit metformină, poate ajuta la prevenirea sau încetinirea unor afectiuni asociate cu imbatranirea cum ar fi : demența, bolile cardiace și cancerul. Medicamentul ar putea sa ne prelungeasca durata de viata. Medicamentul a fost administrat intr-un studiu pe viermii C. Elegans iar acestia și-au păstrat o stare de sănătate mult mai bună, pentru un timp mai îndelungat. Șoarecii au beneficiat de o prelungire a vieții cu aproximativ 40%. Cercetătorii din Marea Britanie, de la Universitatea Cardiff, au descoperit că persoanele ce luau acest medicament ca și tratament pentru diabet, au trăit cu aproximativ 8 ani mai mult.

Caenorhabditis elegans (C. elegans) - specie de viermi rotunzi ( nematode ) , primul organism multicelular pentru care s-a reusit secventierea completa a genomului 

Metmorfina : C4H11N5 , comercializata ca medicament generic fie sub diferite marci : Siofor, Metfogamma sau Glucophage.

De ce se folosesc C. Elegans in studii ? 

C.Elegans este din punct de vedere anatomic mai simplu decat un om dar are multe asemanari la nivel molecular facandu-l un candidat bun pentru un organism model in studii. Durata lui de viata este de aproximativ doua saptamani. Este potrivit si pentru studierea dezvoltarii neuronale.

Alte modele de studiu : A. Thaliana, D. Melanogaster, D. Rerio, M. Musculus, S. Cerevisiae, X. Tropicalis

Concluzie : 

Este clar ca prin aceste studii nu se cauta "izvorul tineretii" care, tehnologic vorbind, in momentul de fata, este imposibil, dar reprezinta un pas important pentru capitolul o viata mai sanatoasa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Acest subiect a fost modificat acum 8 luni 3 ori de Electricity

Quote
Share: