Share:
Notifications
Clear all

Piata imobiliara Bucuresti 2021 update


Forum Admin
(@adm_forum)
Membru
Data:: acum 10 luni
Postari: 36
Topic starter  

În ceea ce priveşte achizitia  de imobile,  specialişti şi zvonuri cum că piaţa imobiliară va intra în colaps - criza imobiliara in 2021 şi că preţurile apartamentelor  vor scadea, au tot fost lansate in mediul online, mulţi dintre noi au aşteptat ca acest lucru să se si întâmple, lucru care pana acum nu s-a intamplat. Asa cum spuneam si intr-o postare anterioara este foarte greu de preconizat asa ceva, ca si in fizica cuantica putem doar presupune anumite lucruri ( "probabilitati de intamplare a unui fenomen" ) asta nu inseamna ca se vor si intampla, altfel ar fi relativ usor sa ghicim viitoarele 6 numere extrase la loto 6 din 49, chiar daca avem istoricul extragerilor precedente si calculam varianta cea mai probabila cu ajutorul unor programe complexe si al unui computer de ultima generatie. Nu vreau sa fac nici un fel de afirmatii la adresa " specialistilor ". 

Cifrele legate de piata imobiliara din Bucuresti in 2021 arata urmatoarele lucruri : 

 

O platforma de monitorizare a anunturilor provenite doar de la particulari in Bucuresti are urmatoarele cifre listate pe site ce figureaza ca fiind active  : 

 

TOTAL : aproximativ 7663 de proprietati de vanzare in Bucuresti ( terenurile scoase la vanzare in  Bucuresti in numar de 1115 nu au fost luate in acest calcul ) 

 

Conform ANCPI in luna aprilie in Bucuresti s-au inregistrat un numar de 9365 de vanzari imobile

 

Conform unui studiu fata de acelasi trimestru al anului trecut, preturile au crescut anul acesta cu 2,2 % 

 

Aparent in continuare cererea este mai mare decat oferta, multe dintre ofertele aflate pe piata fiind inaccesibile romanilor, mai ales daca tinem cont ca conform ultimului studiu efectuat doar putin peste 44.000 de romani aveau intr-un cont bancar mai mult de 100.000 Euro.

Trebuie luat in calcul " asking price - ul  " ( pretul solicitat de proprietar intr-un anunt pentru vanzarea unui imobil  si pretul efectiv al tranzactionarii unui imobil ) , multe studii se fac doar pe baza acestui asking price. 

 

Pe fondul pandemiei de COVID - 19,  o parte din locuitorii capitalei au ales sa se mute dintr-un apartament  intr-o casa in judetul Ilfov, pe site-ul ANCPI aparand ca s-au realizat in luna aprilie  3.243 de vanzari imobile in acest judet. 

 

Conform unor date provenite de la INS în 2020 in Capitală, piața imobiliară a cunoscut un an în care s-au predat cele mai multe apartamente : peste 10.000

 

Daca ne uitam la apartia noilor mici proiecte rezidentiale in toate sectoarele capitalei putem afirma ca Bucurestiul a devenit chiar un El Dorado imobiliar.

 

Preturile au inregistrat o crestere nu doar in Bucuresti ci si in marile orase. 

 

Concluzie : 

Cererea de locuinte s-a mentinut stabila in luniile ce au trecut ale anului 2021 iar activitatea de tranzactionare s-a intensificat, aparent oferta fiind mai mare procentual decat anul trecut. Este posibil sa asistam la o usoara crestere a preturilor pana la sfarsitul anului daca cererea de locuinte se mentine la fel de ridicata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest subiect a fost modificat acum 8 luni 5 ori de Forum Admin

Quote
Share: