Share:
Notifications
Clear all

Apartament in bloc nou sau apartament in bloc vechi ?


Forum Admin
(@adm_forum)
Membru
Data:: acum 10 luni
Postari: 36
Topic starter  

O intrebare pe care am auzit-o de multe ori si care a dus la adevarate dispute :  "Este mai bine sa cumpar un apartament amplasat intr-un bloc nou sau unul amplasat intr-un bloc vechi ? " . Raspunsul la aceasta intrebare este strict legat de suprafata cautata, de bugetul alocat achizitiei apartamentului, de locatia in care se afla si de costurile legate de intretinere. 

Bugetul alocat achizitiei apartamentului este un factor important, deoarece avand un buget restrans  este greu sa accesezi un apartament intr-un bloc intr-o locatie centrala. Compromisul ar fi sa alegi un apartament nou situat la marginea orasului ( excludem zona de nord unde preturile sunt mult mai ridicate daca ne referim strict  la Bucuresti ) acolo unde preturile sunt ceva mai accesibile. Se poate intampla sa constati ca nici suprafata nu este cu mult mai generoasa la apartamentul nou, in raport cu pretul. Daca apartamentul se afla intr-un complex rezidential cu spatii comune mari si numeroase apartamente, te poti astepta ca intretinerea sa fie mai ridicata decat costurile de intretinere ale unui apartament situat intr-un bloc vechi.

Un apartament amplasat intr-un bloc vechi poate avea o locatie ceva mai buna decat unul amplasat la marginea orasului intr-un bloc nou atunci cand bugetul este limitat.

Daca achizitionezi un apartament intr-un bloc vechi trebuie sa fi atent ca acesta sa nu fie incadrat in categoria imobilelor cu risc seismic. 

Daca achizitionezi un apartament la marginea orasului intr-un bloc nou, departe de o statie metrou si te vei baza pe autoturismul personal va trebui sa ti cont de parcuri in apropiere, gradinite, scoli ( referire la cei care au copii) , supermarketuri, de timpul pe care il vei petrece in trafic pana la servici si sa te gandesti la alternative atunci cand autoturismul nu va putea fi folosit.  

 

 

 

 

 

Acest subiect a fost modificat acum 9 luni 3 ori de Forum Admin

Quote
Share: